Panna “cseles” kanülcseréje

Egy diabéteszes gyermek nevelése közben elengedhetetlen a tű használata, ezt mindenki tudja. Idővel megszokják a kicsik (is) az ujjszúrót, a pen-t, a kanült a pumpához, de persze nem mindegy, hogy ez mekkora küzdelem árán sikerül. Én kezdetektől fogva kézzel szúrtam a 45 fokos kanült, de valahogy Panna egy idő után megelégelte a cserével járó szertartást és fellázadt.

Mit is tegyek?!

panni1

Panna kanült cserél a babájának

Szúrjunk kanült a kedvenc plüss állatnak vagy babának!

Panna maga választhatta ki a megfelelő alanyt és a már kivett, használt kanülbe visszavezettem a tűt és ő azt újra szúrhatta. Ilyen módon már néhány kedvenc szakszerű kanülcserében részesült, aminek természetesen előfeltétele volt a saját kanül cseréje, hiszen honnan lett volna akkor a babának?!

Ötlet és megvalósítás: Tesch Zsanett, Panna anyukája

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja 1 éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap és holnap után  is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek teljes életet élni. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

Még több ötlet itt.

Diabéteszes gyermekek történeteit itt olvashatod:

Veronika története

Levi története

Angliában élő magyar diabétesz kisfiú története.