Őszi tanévkezdő diabTanoda – 2016. 09. 28. (szerda)

Itt van az ősz, itt van újra …  és indul  a diabTanoda őszi nagy tanévkezdő képzésére az I.  számú Gyermekklinikán (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 53.). Segíts felkészülni  a pedagógusotoknak a diabétesz bölcsis, óvis és iskolás gyermekek fogadására.

iskolas-szinezo-047

Ha diabéteszes gyermeked most ősztől lesz óvodás, kisiskolás, felsőbe megy vagy gimis lesz és szeretnéd, hogy pedagógusai részt vegyenek a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes* elméleti és gyakorlati képzésén 2016. szeptember 28-án, (szerda 10.00-15.00 óráig), jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen.

Osszátok meg a hírt, hogy minden érintetthez eljusson a diabTanoda őszi szemeszterének híre.

 1. A képzés időtartama: kb. 5 óra
 2. Képzés ideje: tanév során folyamatosan, min. évi 4 alkalommal (szeptember, december, február, május) indított csoportok, kezdés időpontja: hétköznap, 10.00 óra
 3. Helyszíne: SE 1. számú Gyermekklinika Diabetes Osztály (Budapest, VIII. kerület Bókay János utca 53.)
 4. Költsége: ingyenes képzés*(állami intézmények dolgozóinak)
 5. Kik jelentkezhetnek: bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok, intézmények, illetve szülők, akik szeretnék, ha diabéteszük gyermekük nevelői részt vennének a képzésen
 6. Egy-egy képzésre korlátozott számban tudunk jelentkezőket fogadni, ezért azoknak a pedagógusoknak biztosítunk elsőbbséget, akik közvetlenül diabéteszes – azokon belül is az I. számú Gyermekklinikán – kezelt gyermek kisgyermeknevelői, pedagógusai.
 7. Jelentkezés módja: diabTanoda@gmail.com címen  (kapcsolattartó nevének, elérhetőségének, részt venni kívánók számának, nevük és intézményük megnevezésével)
 8. A diabéteszes gyermeket ellátó intézmény ( I. vagy II. számú Gyermekklinika, Heim Pál Kórház, Bethesda, stb.) megnevezésével.
 9. További információ: 06 30 606 34 05 
Kedves Pedagógusok! Kedves Intézményvezetők!

A diabéteszes gyermekek ellátásához szükséges minden információval a gyermek szülei rendelkeznek, kérdezzék, konzultáljanak minél többet velük és magával a gyermekkel is. A Tőlük kapott információk birtokában el fogják tudni látni a gondjaikra bízott diabéteszes gyermeket.

Képzésünk nem a szülőkkel való konzultáció helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére, szakemberek általi megerősítésére és az így megszerzett ismeretek rendszerezésére, elmélyítésére szolgál. Az ismeretek nyújtásával szeretnénk eloszlatni néhány, a gyermekkori diabétesszel kapcsolatos tévhitet, alaptalan félelmet és bizonyos jártasságok megszerzéséhez, mint például a vércukormérés segítséget nyújtani. 

Kocsisné Gál Csilla

Kapcsolat:

 • e-mail: diabTanoda@gmail.com
 • Tel: 06 30 606 34 05

*Nem állami intézmények esetén kérjük, hogy – külön egyeztetés szerint – a résztvevő személyek számától függően támogassák a diabTanoda működését.

OKTATÓINK
tóth-heyn
Dr. Tóth-Heyn Péter
Luczay_Andrea
Dr. Luczay Andrea
WP_20160503_11_50_08_Pro
Magrik Orsolya dietetikus
diabTanoda - inzulinbeadás oktatása
Zeher Zsuzsanna főnővér, diabétesz szakápoló

 

Szurikáta diabFoglalkozás diabéteszes gyerekek óvodás csoportjai és iskolai osztályai számára

Szuri Peti és Kata – segítőink

———————————————————————–

Támogatsd Te is Libri 200 Ft-os adományjegy vásárlásával az 1-es típusú diabétesz korai felismerését a kép alatti szövegre vagy a kék szavakra kattintva:

(Libri törzsvásárlók törzsvásárlói pontjaikért is tudnak adományjegyet igényelni. )

26038_szurikata_alapitvany_1000x
Segítünk, hogy segíthessen – a Libri adományozási programjának kedvezményezettje a Szurikáta Alapítvány

——————————————————-

 

 

 

A diabTanodát támogatja:

 

77Elektronika Kft.

77Elektronika Kft.

Twinmed Kft.