Vércukorértékek

 Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, semmilyen formában nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt.

Otthoni vércukormérés végzése esetén saját készülékének használati utasítását figyelmesen tanulmányozza át a vércukormérés megkezdése előtt! A csatolt képek csak illusztrációk.

 

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_normál-+-Jogiszöveg-1024x954 NORMÁL VÉRCUKORÉRTÉKEK (egészséges gyermek esetén)

Éhgyomorra mért vércukorérték : 4 – 4,5 mmol/l

Étkezés után nem lehet több mint : 7 mmol/l

Étkezés után 2 órával a vércukorszintnek az étkezés előtti értékre kell visszaállnia.

MAGAS VÉRCUKORÉRTÉK

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_tĂşl-magas-+-Jogiszöveg-1024x995Ha az Ön gyermeke nem diabéteszes és 7 mmol/l értéknél  magasabb értéket mér, végezzen még egy mérést és ha az érték most is magasabb, még aznap forduljon házi gyermekorvosához, ügyeletes orvoshoz.


EXTRÉM  MAGAS VÉRCUKORÉRTÉK

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_Hi-+-Jogiszöveg-1012x1024Ha a vércukormérő készülék Hi vagy “Túl magas” jelzése jelenik meg a kijelzőn,  az azt jelenti, hogy a mért érték 33,3 mmol/l fölötti, túl magas, a készülék mérési tartománya fölötti érték.

Ismételje meg a mérést, ha a kijelző ugyanazt mutatja, azonnal, késlekedés nélkül forduljon  házi gyermekorvoshoz, ügyeletes orvoshoz!


ALACSONY VÉRCUKORÉRTÉK vagy HIPO

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_hipo+-Jogiszöveg-1024x955Ha az Ön gyermeke diabéteszes és a vércukormérő készülék 3,6 mmol/l alatti értéket mutat, adjon gyermekének azonnal 2-3 szem szőlőcukrot, itasson vele 1-2 dl  gyümölcslevet vagy tejet és  kapjon 2-3 db teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet.

Negyed, fél óra múlva ismételje meg a vércukormérést. Konzultáljon gyermekorvosával.

Ha az Ön gyermeke nem diabéteszes és alacsony értéket mér, konzultáljon gyermekorvosával, amint tud.

Köszönet a fotókért a 77Elektronika Kft-nek.SOK KICSI 1%, SOKRA MEGY,

SOK KICSI SZURIKÁTÁT TUD SEGÍTENI!

  • Ügyfélkapuval rendelkező és a NAV által készített az adóbevallás esetén lépjen be az e-SZJA felületére az 1% felajánlásáért itt>>> https://eszja.nav.gov.hu/
  • A munkáltató által készített  adóbevallás esetén az 1%-os nyomtatványt a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért névvel  és az adószámmal: 18524710-1-13 kell ellátni, egy borítékba tenni, a leragasztás aláírni és átadni a munkáltatónak. Ennek a határideje: 2020. május 10.
  • 2020. május 20-ig postai úton is beküldheted vagy személyesen is leadhatod bármelyik NAV kirendeltségen az 1%-os nyomtatványodat. Itt tudod letölteni a nyomtatványt>>>1%-os nyilatkozat.

Köszönjük az 1-es típusú diabéteszes gyerekeknek adott adó 1%-ot!