Vércukorértékek

 Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, semmilyen formában nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt.

Otthoni vércukormérés végzése esetén saját készülékének használati utasítását figyelmesen tanulmányozza át a vércukormérés megkezdése előtt! A csatolt képek csak illusztrációk.

 

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_normál-+-Jogiszöveg-1024x954 NORMÁL VÉRCUKORÉRTÉKEK (egészséges gyermek esetén)

 

Éhgyomorra mért vércukorérték : 4 – 4,5 mmol/l

Étkezés után nem lehet több mint : 7 mmol/l

Étkezés után 2 órával a vércukorszintnek az étkezés előtti értékre kell visszaállnia.

 

 

MAGAS VÉRCUKORÉRTÉK

 

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_tĂşl-magas-+-Jogiszöveg-1024x995Ha az Ön gyermeke nem diabéteszes és 7 mmol/l értéknél  magasabb értéket mér, végezzen még egy mérést és ha az érték most is magasabb, még aznap forduljon házi gyermekorvosához, ügyeletes orvoshoz.

 

 

 

 

 


Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>

Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>


EXTRÉM  MAGAS VÉRCUKORÉRTÉK

 

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_Hi-+-Jogiszöveg-1012x1024Ha a vércukormérő készülék Hi vagy “Túl magas” jelzése jelenik meg a kijelzőn,  az azt jelenti, hogy a mért érték 33,3 mmol/l fölötti, túl magas, a készülék mérési tartománya fölötti érték.

Ismételje meg a mérést, ha a kijelző ugyanazt mutatja, azonnal, késlekedés nélkül forduljon  házi gyermekorvoshoz, ügyeletes orvoshoz!

 

 

 

 

ALACSONY VÉRCUKORÉRTÉK vagy HIPO

Trend-kĂ©szĂĽlĂ©k-kĂ©zben_hipo+-Jogiszöveg-1024x955Ha az Ön gyermeke diabéteszes és a vércukormérő készülék 3,6 mmol/l alatti értéket mutat, adjon gyermekének azonnal 2-3 szem szőlőcukrot, itasson vele 1-2 dl cukrozott gyümölcslevet vagy tejet és  kapjon 2-3 db teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet.

Negyed, fél óra múlva ismételje meg a vércukormérést. Konzultáljon gyermekorvosával.

Ha az Ön gyermeke nem diabéteszes és alacsony értéket mér, konzultáljon gyermekorvosával, amint tud.

Köszönet a fotókért a 77Elektronika Kft-nek.