NEM VAGYTOK EGYEDÜL!

Tegnap még volt egy makk egészségesnek hitt gyermekünk, ma pedig azt mondja nekünk egy diabetológus orvos, hogy a gyermekünk jól kezelhető, de a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan krónikus betegségben szenved, gyermekkori diabétesze van. Ettől a pillanattól kezdve inzulinkezelésre szorul élete végéig, naponta többször kell a vércukorszintjét ellenőrizni és nem ehet csak úgy bármit, bármikor és bármilyen mennyiségben…

szuripar

Sokkoló információk. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan tények. Megválaszolható és meg nem válaszolható kérdések sokasága, melyet sokszor még magunknak sem merünk feltenni:

Kedves Szülők! Kedves  Gyerekek!

Nem vagytok egyedül! Ma Magyarországon egy év alatt kb. 300 család hallja diabetológusától ugyanazt a diagnózist, mint Ti, hogy gyermekük 1-es típusú cukorbeteg lett. 3500-5000 fő hazánkban a 18 év alatti diabéteszes gyerekek , fiatalok száma. Minden 100.000 gyerekből évente 18-20 válik cukorbeteggé. A legtöbben 10-14 éves korúak  közül betegszenek meg. A betegség sajnos évente egyre több és egyre fiatalabb korosztályt érint, jelenlegi ismereteink szerint megelőzni és meggyógyítani sajnos nem lehet, “csak” kezelni.

A legnagyobb érték az élet. Létezésünk egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Gyermekeink élete 1922. előtt fájdalmas véget ért volna a diabétesz diagnózisával.  De ők élnek és velünk vannak, mert van egy (gyógy)szer, az inzulin, ami lehetővé teszi ezt.  Végigjárhatják az emberi élet útját, megélhetik annak minden örömét és bánatát, mert van rá lehetőségük.
Láthatjuk őket felnőni, az életünk részei maradnak. Lehetnek hisztis kisgyerekek, kibírhatatlan kamaszok,  szerelmesek, házastársak, szülők és nagyszülők…

A betegség megjelenése minden diabéteszes gyermek családja számára nagy megrázkódtatást és fájdalmat okoz. Senkivel sem lenne szabad, hogy megtörténjék. De tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, számíthattok a diabéteszes gyermeket nevelő családok segítségére, támogatására!

Ebben a nehéz élethelyzetben forduljatok bizalommal kérdéseitekkel, kétségeitekkel  alapítványunkhoz az alábbi elérhetőségeken, hogy átsegíthessünk benneteket a legnehezebb időszakon!

Tel:  (30) 606 34 05 Kocsisné Gál Csilla

e-mail: szurikataalapitvany@gmail.com

2014. november 1. óta folyamatosan működő Nem vagytok egyedül! programunk telefonos kapcsolattartásának támogatását köszönjük szépen a  Happy Box Kft-nek!

Kedves SE 1-es számú Gyermekklinikán frissen diagnosztizált

Gyerekek, Fiatalok és Szüleik!

A kórházi tartózkodásotok alatt alapítványunk képviselője személyesen is fel fog Titeket keresni és az eddig felmerült kérdéseitekre és talán még azokra is válaszokat kaphattok, melyeket eddig fel sem tettetek. Gyermeketeket pedig meg fogjuk ajándékozni egy szurikáta baráttal, amit Adományozóink jóvoltából a Gyógyíts szurikátával! kampány során biztosítottunk.

Tel:  (30) 606 34 05 Kocsisné Gál Csilla

e-mail: szurikataalapitvany@gmail.com

szurikatabarat1200x630

Gyógyíts szurikátával!

Van valahol egy kisgyermek, aki most még éli a gyermekek felhőtlenül boldog életét és nem is sejti, hogy egy napon egy DIABÉTESZ nevű betegség mindent meg fog változtatni.

De mi a Szurikáta Alapítványnál már gondolunk Rá és a Gyógyíts szurikátával! kampány keretében Adományozóink fognak segíteni neki abban, hogy a szurikáta barátja támogatásával megbirkózzon kis élete talán legnagyobb próbatételével, a diabétesszel. A közösségi adománygyűjtés keretében az SE 1. számú Gyermekklinikán 2018-ban frissen diagnosztizált diabéteszes gyerekek a kórházi tartózkodásuk alatt egy aranyos lényt, egy vigasztaló, titkos barátot kapnak ajándékba, amibe kapaszkodhatnak, ami akkor is velük marad, ha a szüleik éppen nem lehetnek mellettük.

Meggyőződésünk, hogy Szuri Peti és Kata enyhíteni fogják majd a gyerekek diabétesz miatti testi-lelki fájdalmát és igazi barátjukká fognak válni.

Adományozóink egy bátorító levelet is írtak a leendő megajándékozott gyereknek vagy a családjának. Ez a levél legalább olyan fontos, mint maga a szurikáta. Biztosak vagyunk benne, hogy a levél erőt fog adni egy kétségbeesett családnak, akik még csak most szembesülnek a diabétesz minden nehézségével. Mindannyian, akik érintettek vagyunk, jól emlékszünk arra, hogy milyen nagy fájdalmat és tehetetlenséget éreztünk a diagnóziskor, milyen jól esett minden kedves szó és gesztus, amit kaptunk. Nagyon fontos, hogy támogassuk jó szóval és bátorítással a betegség legnehezebb időszakában lévőket!

Hálásan köszönjük Adományozóinknak, hogy  90 kisgyermekhez tudjuk eljuttatni ajándékukat.

Köszönjük szépen Pásztohy Panka grafikusművész-írónak és Gyovai-Farkas Edinának, az Eclectick design divattervezőjének, hogy pro bono támogatták a szurikáta barátok megszületését.

Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője

Mi segítünk a családoknak abban, hogy a diabéteszes gyerekek jogai az óvodákban, iskolákban is érvényesüljenek.

42826724 - we can help bubble with clip hanging on the line with blue background.

Támogatásotok óriási segítséget jelentene abban, hogy  minden diabéteszes gyermek is a tehetségének és érdeklődési körének megfelelően, szabadon  választhasson oktatási, nevelési intézményt magának, mint nem diabéteszes társaik és ne az alapján kelljen döntenie, hogy hol nem utasítják el őt a diabétesze miatt.

Ehhez kérjük a rendszeres,  1000Ft/hó vagy 2000 Ft/hó támogatásodat.

Rendszeres támogatásért katt ide>>

Támogatásodat köszönjük!