NEM VAGYTOK EGYEDÜL!

Tegnap még volt egy makk egészségesnek hitt gyermekünk, ma pedig azt mondja nekünk egy diabetológus orvos, hogy a gyermekünk jól kezelhető, de a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan krónikus betegségben szenved, gyermekkori diabétesze van. Ettől a pillanattól kezdve inzulinkezelésre szorul élete végéig, naponta többször kell a vércukorszintjét ellenőrizni és nem ehet csak úgy bármit, bármikor és bármilyen mennyiségben…

Sokkoló információk. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan tények. Megválaszolható és meg nem válaszolható kérdések sokasága, melyet sokszor még magunknak sem merünk feltenni:

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>

Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap és holnapután is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

Kedves Szülők! Kedves  Gyerekek!

Nem vagytok egyedül! Ma Magyarországon egy év alatt kb. 300 család hallja diabetológusától ugyanazt a diagnózist, mint Ti, hogy gyermekük 1-es típusú cukorbeteg lett. 3500-5000 fő hazánkban a 18 év alatti diabéteszes gyerekek , fiatalok száma. Minden 100.000 gyerekből évente 18-20 válik cukorbeteggé. A legtöbben 10-14 éves korúak  közül betegszenek meg. A betegség sajnos évente egyre több és egyre fiatalabb korosztályt érint, jelenlegi ismereteink szerint megelőzni és meggyógyítani sajnos nem lehet, “csak” kezelni.

A legnagyobb érték az élet. Létezésünk egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Gyermekeink élete 1922. előtt fájdalmas véget ért volna a diabétesz diagnózisával.  De ők élnek és velünk vannak, mert van egy (gyógy)szer, az inzulin, ami lehetővé teszi ezt.  Végigjárhatják az emberi élet útját, megélhetik annak minden örömét és bánatát, mert van rá lehetőségük.
Láthatjuk őket felnőni, az életünk részei maradnak. Lehetnek hisztis kisgyerekek, kibírhatatlan kamaszok,  szerelmesek, házastársak, szülők és nagyszülők…

A betegség megjelenése minden diabéteszes gyermek családja számára nagy megrázkódtatást és fájdalmat okoz. Senkivel sem lenne szabad, hogy megtörténjék. De tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, számíthattok a diabéteszes gyermeket nevelő családok segítségére, támogatására!

Ebben a nehéz élethelyzetben forduljatok bizalommal kérdéseitekkel, kétségeitekkel  alapítványunkhoz az alábbi elérhetőségeken, hogy átsegíthessünk benneteket a legnehezebb időszakon!

Tel:  (30) 606 34 05 Kocsisné Gál Csilla

e-mail: szurikataalapitvany@gmail.com

szuripar

Kedves SE 1-es számú Gyermekklinikán frissen diagnosztizált Gyerekek, Fiatalok és Szüleik!

A kórházi tartózkodásotok alatt alapítványunk képviselője személyesen is fel fog Titeket keresni és az eddig felmerült kérdéseitekre és talán még azokra is válaszokat kaphattok, melyeket eddig fel sem tettetek.

2014. november 1. óta folyamatosan működő programunk telefonos kapcsolattartásának támogatását köszönjük szépen a  Happy Box Kft-nek!

Kocsisné Gál Csilla

!!OK_HB_fekvo_pink