Média

Edison100 kezdeményezés – Az Egészség kategóriában nyertes  Szurikáta Foglalkozásról számol be a Forbes.hu – 2020. 08.26.

Másodszor díjazták az ország innovatív gyerekprogramjait, Barabási közben kihívást hirdetett

Szurikáta Diab-Pszicho Konferencia – teljes sajtóanyag>>>>Kamasz-kór

Szurikáta Diab-Pszicho konferencia, 2020. február 29.

Kamasznak lenni, valljuk be, nem egyszerű baleset, pláne ha a korosztályos problémák mellé, egészségügyi gondok is társulnak. Egy betegség alakulására hatással van a pszichés állapot, amivel a gyermekek környezetének tisztában kell lennie. Hogyan válhat egy közösség támogatóvá, hogy a kamaszok elfogadják magukat és egymást? A Szurikáta Alapítvány úttörő, az 1- es típusú diabétesz lelki, pszichés oldalával foglalkozó rendezvényén pszichológusok, coachok és motivációs előadók két szekcióban érzékenyítik az érintett gyerekeket, illetve a szülőket, a pedagógusokat és a diabétesz ellátásban dolgozó orvosokat, ápolókat a korosztály és az állapot nehézségeivel kapcsolatban.

Pszichológia, a mumus

A nyugati orvoslás kritikájaként gyakran elhangzik, hogy tüneteket kezel, és a kiváltó okokat nem tárja fel, legyen az egy pszichés megpróbáltatás, táplálkozási problémák vagy egyéb környezeti tényezők. Az egyes típusú diabétesszel élők (akiknek egy autoimmun folyamat következtében nem termel elég inzulint a hasnyálmirigyük, és így külső inzulinadásra szorulnak) azonban nem tehetik meg, hogy nem foglalkoznak a fentiekkel.

A diabétesz kezelésével kapcsolatban hagyományosan három “komponensre” szoktak hivatkozni, azonban Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány – a diabéteszes gyermekekért elnöke ezt a rendszert kiegészíti egy negyedik elemmel. A diéta tartása, a megfelelő inzulinkezelés és a rendszeres mozgás mellé meggyőződése szerint negyedik alappillérként a pszichét is számba kell venni, hiszen míg a stressz és a szorongás emeli, a jó kedv és a kiegyensúlyozottság jobban menedzselhetővé teszi a vércukorszintet.

A cikk folytatása itt érhető el>>>Kamasz-kór

Illusztráció Baracsi Gabi