Matyi és az Ő családtag doktor bácsija

Matyi tavaly úgy döntött, inzulinpumpás szeretne lenni. Szóltunk a doktor bácsinknak, Tóth-Heyn doktornak, megkaptuk az időpontot, besétáltunk a kórházba és utána ki a pumpával….

Matyi és doktor bácsija a visegrádi bobozáson

Aztán megérkezett a nyár, Matyit elkezdte zavarni, hogy inzulinpumpája van. Megnézik, kérdezgetik, megbámulják. Az oviban kezdődött a gond: elrágta a kanül vezetékét, kiszedte az inzulinos tartályt, mindezt persze titokban. Itthon lecsatolta játszás közben magáról a pumpát, aztán rájöttünk, hogy ez az oka a sok 20-as cukinak. Kétségbeesetten hívtam a doktor bácsinkat, aki azt mondta, mivel veszélyes, amit Matyi csinál, ezentúl adjuk be pennel az inzulint és 2 nap múlva vár minket a gyermekklinikán. Amikor a bementünk a kórházba, behívta Matyit az orvosi szobába és becsukta maguk mögött az ajtót. Ketten megbeszélték, hogy mi a helyes út: mit szeretne Matyi. Engem teljesen kizártak – jogosan, hisz nem az én cukorbetegségemről van szó. Azt mondta a doktor bácsi, elvinné Matyit a gyermekklinika visegrádi táborába is. Matyinak szerencsére volt kedve hozzá….

20106415_1399457866798271_7260989357875345007_n

A kisfiam visszakapta a pumpáját, azóta nagyon vigyázz rá és akármikor kontrollvizsgálatokra megyünk, a doktor úr először mindig Matyit kérdezgeti és csak utána konzultál Velem. A visegrádi táborból rengeteg élménnyel jött haza, ahol a doktor bácsi sokat beszélgetett Vele ….

1797378_658229694242422_605710292186074847_nMatyi szerint családunk része lett a diabos doktor bácsija, hisz őt is ugyanúgy szereti mint minket, szüleit.

2018. március

Gali Claudia, Matyi anyukája

Dr. Péter Tóth-Heyn a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltje – Budapesten

images

Szavazz Te is Dr. Tóth-Heyn Péterre 2018. március 30-án éjfélig, hogy ő nyerhesse a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat Budapesten!

ITT tudsz szavazni

>>>www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas

FONTOS INFORMÁCIÓ A SZAVAZÁSHOZ: A “jelöltkeresőbe” legalább “Tóth-H” -t írjátok be, mert csupán a “Tóth”-ra nem jelenik meg a doktor úr neve.

1%szurikata 2018