LÉZERES VÉRCUKORSZINT MÉRÉS – NON-INVAZÍV

„A non-invasív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást TŰSZÚRÁSOK”, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el. „ (Forrás: Egészségtudományi fogalomtár)

Ez a lézeres vércukorszint mérő technológia amellett, hogy leválthatná az állandó ujjbegy szúrásokat, megnyithatja a lehetőségét a cukorbetegeknek, hogy folyamatosan, könnyedén nyomon tudják követni vércukorszintjüket.

A jelenlegi folyamatos vércukorszint mérők egy implantátumot igényelnek, amelyeknek rendszeres cseréjére is szükség van. Ezzel szemben, egy új lézeres vércukorszint mérő, amely a bőrön keresztül annak megszúrása nélkül lenne képes pontos adatot szolgáltatni a vér cukorszintjéről ideális fejlesztési potenciált jelent egy folyamatosan a bőr felszínén viselhető készülékre. És innen már csak egy lépés az okostelefonnal történő összekapcsolás, ami szükség esetén figyelmezteti viselőjét, ha beavatkozásra van szükség vércukorszintjének normalizálására vagy akár orvosával is közvetlen kapcsolattartást biztosítana.

A jövő ...

A jövő …

Az eddigi kísérleti klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a készülék jól teljesít a hagyományos technológiákkal összehasonlítva, azonban még további klinikai vizsgálatok, termék optimalizálás és hatósági jóváhagyások szükségesek mielőtt a készülék forgalomba is hozható. A technológia szabadalmi jogaival a Glucosense Diagnostics

prof. Gin Jose kezében a most még kissé nagyméretű műszerrel

cég rendelkezik, a Leeds-i Egyetem és a NetScientific közösen alapított és finanszírozott spin-out cége, arra szakosodva, hogy segítsen a vezető egyetemek és kutatóintézetek innovatív technológiáit kereskedelmi forgalomba is helyezni. Ez mindenképp reményre ad okot, hogy nemcsak hogy egy új technológiáról, hanem egy valóban használható készülékről is beszélhetünk a jövőben!!!!

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>

Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

2015. július

A_Kinga, orvosi biotechnológus

• Még több újdonságról >>>itt olvashatsz.

Iránytű a diabétesszel kapcsolatos tudomány világában

• A vércukormérő tetoválásokról >>>itt olvashatsz.
iPhone tetoválás "olvasó" Fotó: wired.com

iPhone tetoválás “olvasó” Fotó: wired.com

• Az okos inzulintapaszról >>>itt olvashatsz.
Okos inzulintapasz Photo: Uni of North Carolina

• A Medtronic új inzulinpumpájáról információk >>>itt