Kycie – túl későn diagnosztizált 1-es típusú diabéteszes kislány emlékére

Kycie, többgyermekes amerikai család 5 éves kislánya, aki 2015. január 25-én vasárnap fejfájásra panaszkodik…8b638b48-112d-4332-9177-2a91f08bd141_widget

Kedden fájni kezd a pocakja és a torka, enni nem akar,  és egész nap csak “alszik”. Kedden mindez folytatódik. Mivel testvére is hasonló tünetekre kezdett panaszkodni, a szülők influenzára gyanakodtak és szerdán orvoshoz vitték őket. A tünetekre az orvosuk antibiotikumot rendelt. Pénteken egy gyermekkórházban megmérték Kycie vércukorszintjét, ami alapján megállapították, hogy 1-es típusú diabéteszes. Két rohama volt, ami miatt kiterjedt agykárosodást szenvedett, és nem volt képes beszélni. Az orvosok arról tájékoztatták a szülőket, hogyha Kycie túl is éli ezt az állapotot, súlyosan fogyatékos lesz.

96e0f87f-f482-4a0e-8969-5d6cffe01b20_widgete47330d4-52a1-4b1c-9d5b-541ef609381f_widget

A Kycie majdnem fél évig küzdött…2015. 07. 12-én szülei körében békésen halt meg.

Nyugodj békében kicsi lány.

Kycie

Ez a kislány nem egy fejletlen országban élt, ahol rossz az egészségügyi ellátórendszer, hanem egy jóléti társadalomban, ahol elvileg minden adott volt ahhoz, hogy biztonságban élhessen, mégis megtörténhetett a tragédia. Miért?

2015 plakát kicsi (1)

• Felelőtlen szülői magatartás vagy valami más okozta a tragédiát? Lehetséges válaszokat itt találsz.

szülők

• Mi a helyzet Magyarországon? Milyen állapotban kerülnek diagnosztizálásra a diabéteszes gyerekek? Válaszok itt és itt.

gy

• Hogyan alakul ki pár nap alatt ez az életveszélyes állapot? Mindent a DKA-ról itt tudhatsz meg.
DKA Forrás: gestationaldiabetesblog.com

• Kade Jones tragikus történetét itt olvashatod el.

grave-1