Könyv pedagógusoknak

Elkészült és ajándékba küldjük a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért szervezet pedagógusoktató képzésének, a Szurikáta diabétesz tanodának a tankönyvét, melynek címe: Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában. Ezt a kiadványunkat kimondottan a diabéteszes gyermekeket óvodákban, iskolákban segítők számára készítettük a Semmelweis Egyetem I. Számú Bókay Gyermekklinika szakembereivel és a Magyar Diabétesz Társaság szakmai támogatásával.

Szerzőink: Horváth Csilla dietetikus, Dr. Luczay Andrea endokrinológus, gyermekdiabetológus, osztályvezető, Zeher Zsuzsanna főnővér, diabétesz szakápoló, Dr. Tóth-Heyn Péter gyermekdiabetológus, igazgatóhelyettes és jómagam, Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője, érintett édesanya. A szerkesztő Tóbiás Lilla, szakmai lektorok: Dr. med. habil. Körner Anna, az MTA doktora és Kókayné Lányi Marietta a Gyermekek Háza programvezetője, pedagógus.

Hat évnyi pedagógusoktatásunk összes tapasztalatát, az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tudásunkat, szívünket és lelkünket is beletettük a Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában könyvbe, kiegészítettük magyarázó ábrákkal, összegző táblázatokkal, a megértést segítő illusztrációkkal és szómagyarázattal.

A könyvet a diabéteszes gyermekek szülei segítségével juttatjuk el mindazon intézmény számára, ahol 1-es típusú diabéteszes gyermek bölcsődés, óvodás vagy iskolás. A szülők az alábbi űrlap segítségével kérhetik az intézményük számára a tankönyvet. Kérjük, töltsétek ki az űrlapot.

Ha nem csak a pedagógusotok, hanem saját magatok számára is szeretnétek kiadványt, azt 3000 Ft+postai költség fejében tudjuk postázni számotokra. Akik személyesen vennék át a pedagóguk és/vagy saját példányukat a könyvből, azok ezt kedden és szerdán 9.00-17.00 óra között tudják megtenni a Szurikáta Irodában (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 56. I. emelet/14.).

Kérjük, hogy mondjátok el a könyv átadásánál, hogy a könyvet elolvasás után a pedagógusok a saját könyvtáruk számára átadni szíveskedjenek, hogy a jövőben más pedagógusok segítségére is lehessen.

Itt tudjátok szülőként igényelni a tankönyvet>>>