KizON – a diabéteszes gyermekek biztonságáért is

Már nálunk is kapható az LG cég KizON elnevezésű okoskarkötője kimondottan a kisgyermekek speciális igényeire kifejlesztve. Az LG cég sajtóközleménye teljes terjedelemben a gyermek-,  család- és környezetbarát termékükről és egy videó a KizON-t kipróbáló  TECH2-től, íme:

Budapest, 2015. október 1. — A KizON az LG gyermekeknek szánt innovatív és családbarát viselhető eszköze. A kimondottan óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára kifejlesztett okoskarkötő valós idejű helyi információkkal szolgál a szülőknek, akik  segítségével okostelefonjukon követhetik nyomon gyermeküket és kapcsolatba is léphetnek vele.

KizON okoskarkötő gyermekeknek az LG-től

KizON okoskarkötő gyermekeknek az LG-től Fotó: LG.com

A KizON segítségével a szülők egyszerűen és kényelmesen nyomon tudják követni gyermeküket a már eleve náluk lévő okostelefonjukkal. Azon túl, hogy egy alkalmazás segítségével valós idejű információt nyújt arról, viselője merre jár, közvetlen kommunikációt is kínál a hívás gombnak köszönhetően. Viselője ezzel tárcsázhat egy beállított telefonszámot, illetve fogadhatja a bejövő hívást.

Amennyiben a gyermek nem nyomja meg a gombot, amikor a szülő tárcsázza, a hívó fél számára az eszköz automatikusan a környezet zaját kezdi közvetíteni. Így apa, vagy anya bármikor meggyőződhet arról, hogy csemetéje nincsen bajban. Az akkumulátor 36 órás működési időt biztosít, és amikor a töltöttség 20 százalék alá csökken, a készülék szöveges üzenetet és hangos emlékeztetőt küld a szülőnek és az okoskarkötő viselőjének.

szurikáta kis szorolap

A KizON fejlesztése során arra a vásárlói igényre kerestük a választ, hogy a technológia könnyítse meg a fogyasztók életét. Arra a következtetésre jutottunk, hogy egy új eszközzel a gyerekek nyerhetik a legtöbbet, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak” – mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics mobilkommunikációs vállalat elnök-vezérigazgatója. “A gyermek számára a biztonságot a KizON maga garantálja, a szülők pedig azért találhatják biztonságosnak gyermekük első viselhető eszközét, mert megfelel minden, gyermekbarát termékkel szemben támasztott szigorú feltételnek.”

A KizON, az LG Electronics gyermekek számára tervezett okoskarkötője az első olyan viselhető eszköz, mely kiérdemelte Európa vezető minősítő intézménye, a TÜV Rheinland Zöld Termék védjegyét, és a 120 éves amerikai UL Environment legmagasabb, ECOLOGO Platina minősítését is elnyerte. Számos paramétert vizsgáltak a minősítések során, ezekből kiderült, hogy semmilyen veszélyes vegyi anyagot, illetve mérgező összetevőt nem tartalmaz, újrafeldogozható és energiahatékony.

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

images3

Hol vásárolható meg a KizON?

A KizON hazánkban elsőként a Telekom és az eMag kínálatában érhető el rózsaszín és kék változatban. (Az árakért katt a kék betűs cégnevekre!)

Specifikáció:

• Hálózat: 2G GSM (900MHz /1800MHz)

• Helymeghatározás: A-GPS, WPS (WiFi Positioning System)
• Memória: 64MB RAM / 128MB ROM
• Akkumulátor: 400mAh
• Méret: 34.7 x 55.2 x 13.9mm
• Súlyt: 42.87g

Szín: kék, rózsaszín

Még több információ az eszközt kipróbáló www.tech2.hu-tól magyar nyelven:

2015. november 19.

Kocsisné Gál Csilla Type1Mum:)

Tudj meg még többet a diabétesszel kapcsolatos tudományos és technikai újdonságokról Tudományos rovatunkból >>ide  vagy a képek alatti szövegre kattintva.