i-Port Advance – 3 nap és csak 1 “igazi” szúrás penes inzulinnal kezelteknek

Az i-Port Advance egy inzulinpumpa kanüljére emlékeztető szerkezet, melynek gumisapkáján (szeptum) keresztül pennel vagy injekciós tű segítségével inzulint tudunk juttatni a szervezetbe napi többször, közvetlenül a bőr megszúrása nélkül akár három napon keresztül. (Az injekciós portot ugyanúgy be kell “lőni” a bőrbe, mint az inzulinpumpa kanüljét és folyamatosan viselni kell.)

i-port-advance-overview

Csak így használhatjuk az i-Portot!
  1. Magát az i-Portot 3 naponta (72 óránként) vagy 75 inzulinbeadás után – amelyik hamarabb következik be – cserélni szükséges  és az új i-Portot  új behelyezési területre kell belőni.  Az elhelyezési felületek megegyeznek az inzulinbeadási felületekkel, illetve az inzulinpumpa-kanülök behelyezési felületeivel.  (Nem javasolt a felhelyezése hegesedett vagy lipohipertrófiával érintett bőrszövet esetén.)
  2. Az injekciós port teflon kanülje kétféle méretben érhető el: 6 és 9 mm hosszban. Ami tulajdonképpen megfelel egy inzulinpumpa kezeléshez használt 90 fokos infúziós szerelék bőrben lévő kanüljének.
  3. Bármely korcsoport használhatja, nincs életkori korlátozás, tehát gyermekek is, de  szakorvosi javaslat a használatához indokolt és szükséges.
  4. Az i-Porton keresztül 5mm-8mm hosszúság közötti, illetve 28G szélességű pentűvel vagy injekciós fecskendővel használható. A gyors-, illetve a hosszú hatású inzulin is beadható segítségével, de 60 perc időtartamnak el kell telnie a különböző hatású inzulinok beadása között és először mindig a gyorshatású inzulint szükséges beadni.
  5. Sportolás során, alvás alatt és fürdésnél is biztonsággal viselhető. A kevesebb tűszúrás miatt kevesebb a fájdalom és  a szorongás.
  6. Az i-Port Advance orvostechnikai státuszú gyógyászati segédeszköz.

iport

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>Én akarok az egyike  lenni annak a 100 embernek, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap és holnapután is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

Az i-Port Advance már elérhető és kapható Magyarországon
  1. imagesA termék jelenleg már kapható, gyártója az Unomedical , Magyarországon kizárólagos forgalmazója a Medtronic Hungária Kft. (Dorottya Udvar Budapest, XI. ker. Bocskai út 134-146.)
  2. Szakmai kérdésekben (Használhatom-e az eszközt? Használhatja-e gyermekem az eszközt?) elsősorban forduljon diabetológus szakorvosához,  illetve hívja a Medtronic Hungaria Kft. általános információs vonalát a 06-1- 889 06 88 telefonszámon – 5. menüpontot munkanapokon 7.00 -20.00 óra között.
  3. Vásárolni szándékozók árajánlati kéréssel forduljanak a Medtronic Hungária Kft. üzleti asszisztenséhez, Chalupa Rékához a reka.chalupa@medtronic.com címen. Határon túli érdeklődők forduljanak az adott ország Medtronic képviseletéhez (minden környező országban van képviseletük).
  4.  A termék ára 20.000.- Ft + ÁFA= 25 700 Ft / doboz (1 dobozban 10 db termék van – vagyis egy darab bruttó 2.570.- Ft). Általános TB támogatásban nem részesül. (Csak egyedi méltányossági kérelem keretében kérhető támogatás rá.)

Magyar nyelvű használati útmutató, termékismertető, stb. itt tekinthető meg:

1. i-port_brossura
  2. i-port_oktatasi-utmutato_2016
  3. i-port_hasznalati-utmutato_hu
  4. i-port_termek-specifikacio_2016

Budapest, 2016. szeptember

Kocsisné Gál Csilla

Kérjük, hogy akik hírünket átveszik, közzéteszik, hivatkozzanak alapítványunkra és cikkükbe szíveskedjenek alapítványunk honlapjának elérhetőségét is belinkelni. Köszönjük!