Gyulai családi nyaralás – gluténérzékenyen és diabosan

Gyulán jártunk. Gál Zsolt a Hotel Erkel szakácsmestere, hihetetlen odaadással és szeretettel gondtalanná tette a nyaralásunkat. A kislányom, Kitti  10 éve cukorbeteg és lisztérzékeny, de azóta soha, sehol nem találkoztunk a vendéglátás terén ilyen figyelmességgel.

Kitti, a  szupersztár vendég

Minden reggel kijött a séf a konyhából és megkérdezte a lányomat, mit szeretne enni a nap folyamán. Kitti bármit kért, azt megfőzte, megsütötte. Pedig kifejezetten gluténmentes alapanyaguk egyetlen dolog volt, a schär kenyér, mégis mindent megoldottak … Még palacsintát is sütöttek neki, banánhabból, mivel gluténmentes lisztjük sem volt. Minden külön készült neki, külön edényekben, külön olajban. Személyesen a séf hozta ki az asztalunkhoz Kitti ételeit. Mindenki minket bámult, és azon gondolkodhatott,  vajon kik lehetünk, hogy ilyen kiszolgálásban részesülünk? … pedig csak egy egyszerű család vagyunk, kicsit nehezített étkezéssel.

Gál Zsolt és Kitti

A leendő szakácstanonc és a mester

Kitti mindent megevett, ami csak belefért, és azt is, ami nem fért bele a napi szénhidrát adagjába, úgyhogy jóval több inzulint kellett adnunk, mint a normál adagja. (Remélem, hogy Doktor  Nénink nem olvassa.)

A fiamat, aki szakácsnak fog tanulni szeptembertől, bevitte a konyhába, hogy nézzen bátran körbe – nincs mit takargatniuk.

Felhőtlen boldogság

13718812_1107537699305145_9039343294452534018_n

Nagyon hálásak vagyunk neki és a csapatának, amiért tényleg felhőtlenné tették a nyaralásunkat és egy boldog kislányt nézhettem minden étkezésnél, aki nem a más tányérján lévő finomságokért  sóvárog.

Köszönöm, hogy megoszthattam ezt veletek, remélem lesz köztetek, akinek ez segítséget jelent, ha ezt a szállodát választaná, de diéta problémák miatt bizonytalankodna.

Gyula, 2016. július

12376539_971946529530930_5996836977854580421_nSzabó Ágnes

————————————————————————

Támogatsd Te is 200 Ft-os Libri adományjegy vásárlásával az 1-es típusú diabétesz korai felismerését. (Ha Libri törzsvásárló is vagy törzsvásárlói pontjaiddal is tudsz adományozni.)

13690694_10154331414553050_1283850960289057897_n

ADOMÁNYJEGY VÁSÁRLÁSÁÉRT KATT IDE

———————————————————————–

Még ezeket is olvasd el:

Te is lehetsz cukorbeteg! kampány az 1-es típusú diabétesz korai felismeréséért és a DKA megelőzéséért

images 3

Ryan Reed – 1-es típusú diabéteszes NASCAR pilóta