Gyermekfoglalkozás-vezető medikus (5 fő)

Az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek számára befogadó és elfogadó világ megteremtésén munkálkodó  aktív Szurikáta Alapítvány 5 fő, a gyerekekkel való foglalkozásban örömét lelő, felelősségteljes, a tanulmányait a Semmelweis Egyetemen folytató, önkéntes orvostanhallgatót keres gyermekfoglalkozások vezetésére 2018. szeptember 1-től 4 hónapos betanulási időszakkal és legalább 1 éves elköteleződéssel.

Főbb feladatok, munkák

A bécsi székhelyű SozialMarie társadalmi-innovációs szakmai díjával és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének Nekem szól! Egészségértési díjával elismert foglalkozás 5 fő orvostanhallgatót keres gyermekfoglalkozások megtartására.

A „Szurikáta Foglalkozás – mosolyt ad a szurik mellé!” a Szurikáta Alapítvány élményterápiás érzékenyítő gyermekfoglalkozása a gyermekkori diabéteszről és az egészséges táplálkozásról cukorbeteg gyerekek óvodai csoportjaiban vagy iskolai osztályaiban orvostanhallgatók vezetésével, játékos formában.

A 4 hónapos betanulási időszak feladatai

• Részt vesz az egy napos elméleti és gyakorlati diabétesz képzésén.
  • A foglalkozások írásban és a gyakorlatban átadott tematikáját megismeri és megtanulja.
  • A foglalkozás programvezetőjének utasításait betartja.
  • A foglalkozásokon – legalább segítőként – aktívan részt vesz.

Foglalkozásvezetői feladatok

• A programvezetővel, a segítőkkel és az intézményekkel írásban pontos foglalkozási időpontot egyeztet megküldve azt minden érintett számára.
  • Gondoskodik a foglalkozás eszközeinek előkészítéséről, a foglalkozásra szállításáról és annak a programvezetőhöz történő visszaszállításáról.
  • Jelzi programvezetőjének, ha a foglalkozás eszközei meghibásodtak, elfogytak, elvesztek, stb. oly módon, hogy a foglalkozásig még pótolhatóak legyenek.
  • A foglalkozás helyszínén az előre megbeszélt időpontban egyedül vagy a foglalkozást vezető másik társával és a segítőkkel pontosan érkezik.
  • Saját orvosi köpenyében tartja meg a foglalkozást, fonendoszkópjának viselése javasolt, de nem kötelező.
  • Gondoskodik a rendelkezésére bocsátott teremnek a foglalkozáshoz szükséges és az intézmény által megengedett átrendezéséről és a foglalkozást követően az eredeti állapot visszaállításáról.
  • A foglalkozást felkészülten és a legjobb tudását nyújtva tartja meg, közös foglalkozás-vezetés esetén egyenrangúként működik együtt a társ- foglalkozásvezetővel és a segítők számára a foglalkozást megelőzően és egyértelműen határozza meg az általuk elvégzendő feladatokat.
  • Ha a foglalkozást bármilyen okból nem tudja megtartani haladéktalanul értesíti a programvezetőt és gondoskodik helyettesítéséről.

Az önkéntes feladathoz tartozó elvárások

• kedves, barátságos személyiség
    • lelje kedvét a gyerekekkel való foglalkozásban
    • igazi csapatjátékos: aki szeret és képes csapatban dolgozni
    • jó szervező-, kommunikációs és problémamegoldó készséggel rendelkezik
    • lojális és elkötelezett a Szurikáta Alapítvány céljai iránt

Az önkéntes feladatra való kiválasztásnál előnyt jelent

• érdeklődés a gyermekgyógyászat, gyermek-diabetológia szakterülete iránt
    • B kategóriás jogosítvány
    • szívesen és jól fotóz
    • rendezvényen is szívesen önkénteskedne (konferencia, családi nap)
    • vállalna diabéteszes gyerekek táborozásakor kísérői feladatokat

Amit az önkéntesnek kínálunk

• Az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos elméleti és gyakorlat ismeretek szerzése közvetlenül az SE 1. számú Gyermekklinika szakembereitől és alapítványunktól.
    • Betanulási időszak egy összetartó, egymást segítő, jó hangulatú csapatban, ahol fontos, hogy ő is fejlődjön és, hogy önállóan tudjon foglalkozásokat tartani.
    • Felsőbb éves, tapasztalt orvostanhallgatókkal ismerkedhet meg és dolgozhat együtt.
    • Saját személyisége és kreativitása teret kaphat egy-egy foglalkozás megtartása során.
    • Gyakorlatot szerez a gyerekekkel való kommunikációban.
    • Betekintési és bekapcsolódási lehetőséget kap egy aktívan működő, kis civil szervezet életébe.
    • Nevének feltüntetése a Szurikáta Alapítvány weboldalán
    • Az alapítvány logójával ellátott póló viselési joga 4 foglalkozáson való részvétel után.
    • Utazási költségének térítése vidéki foglalkozások esetén.
    • Gyerekek feltétel nélküli szeretete és a diabéteszes gyerekek rajongása elkerülhetetlen.
    • A már bizonyított, több foglalkozást megtartott medikusok közül kerül kiválasztásra a 2019-2020. tanév Szurikáta Foglalkozásainak új programvezetője és veszi át a stafétát a tanulmányait befejező programvezetőtől.

Az önkéntes feladat időigénye

• Foglalkozásonként kb. 5 óra elfoglaltság (1-2 óra foglalkozás+utazás)
  • A 2018-2019-es tanév alatt várhatóan 7-8 foglalkozásba való bekapcsolódás Budapesten vagy vidéken megbeszélés szerint
    • 2018. 09. 01-208. 11. 31. és
    • és 2019. 02.01.-2019.05.31. közötti időszakban.

(A vizsgaidőszakokban és a nyári szünetben nem kerül sor foglalkozásokra.)

• Személyes részvétellel az alábbi diabétesz oktatások egyikén az SE 1. számú Gyermekklinikán:
    • 2018. szeptember 26. (szerda)          10.00-15.00 óra
    • 2018. november 28. (szerda)            10.00-15.00 óra

Szükséges tapasztalat

• Nem igényel tapasztalatot

Szükséges nyelvtudás

• Nem igényel nyelvtudást

Az önkéntes feladat végzésének helye

A foglalkozások megtartására a felkérések szerinti óvodákban, iskolákban kerül sor Budapesten, vidéken, esetleg szomszéd országok magyar lakta területein. Jelenleg felkérések érkeztek: Budapest V. ker., XVII. ker., Érd, Gödöllő, Párkány, Esztergom, Dunaújváros, stb.)

• A hallgatói képzés helyszíne

SE 1. számú Gyermekklinika (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 52.)

• Személyes megbeszélések helyszínei:

SE 1. számú Gyermekklinika (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 52.)

Appy Centrum (Budapest, VI. ker. Nyugati tér. 1.)

További információ az önkéntes feladatról

Varga Csenge VI. éves medika, a Szurikáta Foglalkozás 2018-2019. évi programvezetője

• E-mail: csenge.22.94@gmail.com

Zavada Tina VI. éves medika, a Szurikáta Foglalkozás 2017-2018. évi programvezetője

Kocsisné Gál Csilla, az alapítvány vezetője

Jelentkezés módja az önkéntes feladatra

• Jelentkezni 2018. augusztus 26-ig a szurikataalapitvany@gmail.com e-mail címen lehet egy rövid önéletrajz és motivációs levél megküldésével.
  • Kérjük, hogy a motivációs levélben fejtsd ki, hogy hogyan tudsz az Alapítvány céljaihoz kapcsolódni, illetve milyen az érintettséged a diabétesszel kapcsolatban. Térjél ki arra, hogy érdeklődsz-e a gyermekgyógyászat, gyermekdiabetológia iránt, van-e B kategóriás jogosítványod,  fotózást is vállalnál-e, önkénteskednél-e az alapítvány egyéb rendezvényein is, vállalnál-e táboroztatást is.

A jelentkezőkkel augusztus végén vesszük fel a kapcsolatot, a személyes találkozókat augusztus utolsó-szeptember első hetére tervezzük.

Tudj meg többet a Szurikáta Foglalkozásról!

Vissza az önkéntes feladatok oldalra>>> Önkéntes feladatok