ELŐADÁS – Diabéteszes gyerekek a közösségben

Alapvető ismeretek, gyakorlati tudnivalók 1-es típusú diabéteszes (cukorbeteg) gyerekek bölcsődei, óvodai és iskolai fogadásához

pixiz-16-08-2016-10-05-19
Kiknek ajánljuk?
  1. Frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekek pedagógusainak, hogy a gyermeket minél hamarabb felkészülten tudja fogadni addigi, saját intézményében kisgyermeknevelője, óvó nénije, dadus nénije, pedagógiai asszisztense vagy tanítói.
  2. Diabéteszes gyermekeket már ellátó intézmények dolgozóinak.
  3. Intézményvezetőknek, akik szeretnék, hogy intézményük minden szakembere megbízható információkkal rendelkezzen  a gyermekkori diabéteszről és szívesen fogadjon óvodai csoportjába, osztályába  diabétesz gyermeket.
Milyen ismeretekkel lesz gazdagabb az a pedagógus, aki  részt vesz az előadáson?
  1. Fel tudja ismerni a rá bízott gyermek kezdődő diabéteszét, tudja, hogy mit kell tennie a tünetek észlelésekor.
  2. Laikusként különbséget fog tudni tenni az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között.
  3. A gyermekkori cukorbetegség jellemzőit, legfontosabb törvényszerűségeit megismeri.
  4. Információval fog rendelkezni arról, hogy mi történik egy gyermekkel diagnózist követően a  kórházban, mikor térhet vissza a gyermek addigi intézményébe.
  5. Ismereteket szerez a gyermekkori diabétesz napi szintű, gyakorlati ellátásáról,  a vércukormérés, a diabéteszes táplálkozás és az inzulinadagolás rendjéről.
  6. Megismeri a diabétesz ellátásához szükséges eszközök működését és  kézbe is veheti azokat.
  7. Felkészülhet az esetleges vészhelyzetekre.
  8. Megtudhatja, hogyan illeszthető be egy diabéteszes gyerek ellátása az óvoda, iskola hétköznapi napirendjébe és az attól eltérő, különleges eseményekbe.
  9. Bepillantást kaphat diabéteszes gyermeket nevelő családok mindennapjaiba és megtudhatja, milyenek a diabéteszes gyerekek.
  10. Információval rendelkezik majd a diabéteszes gyermek, szülei és a pedagógusai jogairól és kötelezettségeiről.
  11. Megismeri a diabétesszel kapcsolatos leggyakoribb “városi legendákat” és azt, hogy  van-e ezeknek bármiféle valós alapja.
  12. Megtudhatja, hol szerezhet be még több releváns és megbízható információt a gyermekkori diabéteszről.
Mikor kerüljön sor az előadásra?
  1. Óvodák nevelés nélküli munkanapjain.
  2. Óvodában, bölcsődében munkanapokon a gyerekek alvásának idejében.
  3. Egészségnap, Érzékenyítő Nap vagy egyéb tematikus napok (Diabétesz Világnap november 14, Tolerancia Világnapja november 16., Gyermekdiabétesz nap január 11., stb.)  részeként, ahol a gyerekek óvodai csoportjainak, iskolai osztályainak javasoljuk az előadással párhuzamosan Szurikáta Gyermekfoglalkozás megtartását is.
2-eloadasHol történik az előadás?
  • Az Önök intézményében kerül sor az előadásra.

Milyen hosszú az előadás?

• 1,5-2 óra, melyet a felmerülő kérdések számát függő  konzultáció követ. Tapasztalataink szerint fél – 1 órát érdemes a kérdésekre szánni.

Ki az előadó?

• Kocsisné Gál Csilla a Szurikáta Alapítvány kuratóriumának elnöke és egy diabéteszes iskolás kislány anyukája

__________________________________________

VÉLEMÉNYEK

“Köszönjük a tartalmas előadást. Számomra a legnagyobb jelentősége annak van, hogy sikerült feloldani a félelmet az óvodai dolgozókban a diabéteszes gyermekek óvodai ellátása esetén.”

Czugéber Zsuzsa óvodapedagógus,  Kisvác-Középvárosi Óvoda – Nyár utcai Tagóvoda
—————

“Az óvó- és dadus nénik visszajelzése nagyon pozitív volt. Azt mondták, hogy sokat segített megérteni ezen betegség kezelését és nagyon gyakorlatias volt az előadás.”

Kaszásné Dani Orsolya, diabéteszes gyermek szülője

—————-

“Még egyszer nagyon köszönjük az előadását! A visszhang nagyon jó volt, mindenkihez eljutott a “fontossága”. A rendezvényünk után 2 teljes napot együtt töltöttem a kerületi vezetőkkel, és örömömre mindenki megköszönte nekem, hogy elhoztam Önt hozzánk.”

Láng Annamária bölcsődevezető-helyettes, Budapest XI. kerület

——————

“Nagyon hasznos információkat kaptunk a gyermekkori cukorbetegség ismérveiről; mire figyeljünk és a szülők figyelmét mire kell felhívnunk …  A nevelőtestületet magával ragadta az előadó szuggesztív előadásmódja. Látszott, hogy a mondanivalója saját tapasztalatra épült és ezt szívből, őszinte segítő szándékkal adta át.
A prezentáció alapos, minden részletre kiterjedő volt, nem hagyott bennünk nyitott kérdéseket.
Bízunk abban, hogy a kapott ismereteket a jövőben hasznosítani is tudjuk ….”
Vác, Csányi körúti Tagóvoda pedagógusai
_____________________________________________________
Mik az  előadás megtartásának feltételei?
  1. Jelentkezés a SzurikataEloadas@gmail.com e-mail címre küldött levél,  vagy a Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével vagy a 06 30 606 34 05 telefonszámon.
  2. Az előadás díja: 25 000 Ft (Vidéki települések esetén az utazási költséggel emelt összeg.)
———————————————————————————————————————-

SZERETNÉM, HA AZ INTÉZMÉNYÜNKBEN IS MEGTARTÁSRA KERÜLNE

A gyermekkori diabétesz korai felismerése és a
diabéteszes gyermekek közösségi fogadása”

CÍMŰ ELŐADÁS!

—————————————————————————————————————————

Kérem az  előadás megtartását az alábbi űrlap kitöltésével!