“Egy valami bizonyos volt: gyermekekkel szerettem volna foglalkozni.”

1934912_100147323340625_5579518_n“Fiatal gyermekkoromtól vonzott a természet, az élővilág, maga az élet csodája. Kíváncsivá tett minden élő működése. Kezdetben elsősorban a kutatómunka vonzott, de amint az egyetemi tanulmányok során betegekkel, fájdalommal, és főleg megoldatlan kérdésekkel kerültem kapcsolatba, felismertem, hogy inkább ott a helyem, mint a vizsgálóasztal mellett. Már az egyetem 3. évében kerestem, hogy lehetne betegágy mellett dolgozni. Egy valami bizonyos volt: gyermekekkel szerettem volna foglalkozni.

Kezdetben ápolói munkát végeztem, olyan területen, egy nevelőotthonban, ahol nagyon megérintett a szükséget szenvedő, a társadalom perifériájára sodródott gyermekek élete. A nevelőotthonban szerzett tapasztalatok nyomán mindig könnyen találtam meg a hangot a problémásnak mondott, pedig inkább sokszor csak nem eléggé szeretett gyermekekkel.

10462526_805925462759060_7267166538404780754_n

Egyetemi éveim során később hemato-onkológiai osztályon végeztem ápolói munkát, ahol azt volt alkalmam mélyen megtapasztalni, hogy az orvos – és az ápoló – munkájának értelmét nem feltétlenül a siker adja: sokszor a jelenlét, a szeretet, és a küzdés is elég ahhoz, hogy munkánkat eredményesnek érezzük.”

Dr. Tóth-Heyn Péter

Dr. Péter Tóth-Heyn a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltje – Budapesten

images

Szavazz Te is Dr. Tóth-Heyn Péterre 2018. március 30-án éjfélig, hogy ő nyerhesse a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat Budapesten!

ITT tudsz szavazni>>>

www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas

FONTOS INFORMÁCIÓ A SZAVAZÁSHOZ: A “jelöltkeresőbe” legalább “Tóth-H” -t írjátok be, mert csupán a “Tóth”-ra nem jelenik meg a doktor úr neve.

1%szurikata 2018