Beiratkozást segítő – diabTanoda május 3. (kedd)

“Hívogat az iskola, kapuját kitárja ….” Itt van óvoda-, iskolaválasztás ideje és éppen ezért itt van a “BEIRATKOZÁST segítő” diabTanoda képzése 2016. május 3-án (kedden) az SE 1. számú Gyermekklinikán (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 53.).Segíts felkészülni  pedagógusotoknak a diabétesz bölcsis, ovis vagy iskolás gyermek fogadására, ellátására.

iskolas-szinezo-047

Kedves Szülők!

Ha diabéteszes gyermeked  bölcsődés, óvodás vagy iskolás vagy éppen most irattad be valamelyik intézménybe és szeretnéd, hogy pedagógusai részt vegyenek a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes elméleti és gyakorlati képzésén 2016. május 3-án, kedden 10.00-15.00 óráig, jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen, illetve nyomtasd ki ezt a tájékoztatást és add oda pedagógusotoknak, illetve az óvoda, iskola vezetőjének.

Kedves Intézményvezetők! Kedves Pedagógusok!

Ha diabéteszes bölcsis, kisóvodás   vagy diák pedagógusa vagy, vagy olyan oktatási, nevelési intézmény vezetője, ahová diabéteszes gyermek is jár vagy éppen most irattak be szülei intézményetekbe diabéteszes gyermeket és szeretnél részt venni Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes elméleti és gyakorlati képzésén 2016. május 3-án, kedden 10.00-15.00 óráig, jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen az intézmény nevének, címének, elérhetőségének, a részt venni kívánók nevének, beosztásának és a  diabéteszes gyermeket ellátó gyermek-diabetológiai centrum (SE 1. számú Gyermekklinika, SE 2. számú Gyermekklinika, Bethesda Kórház, Heim Pál Kórház, Budai Gyermekkórház, ….) megnevezésével.

A képzésen való részvételről okiratot állítunk ki a résztvevők számára, ami beszámítható a  277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendelet 5. § (1) bekezdése szerint a hétévenkénti továbbképzésbe ( legalább százhúsz tanórai foglalkozáson való részvétel) az oktatási, nevelési intézmény vezetőjének egyetértése esetén.

A jelentkezőket korlátozott számban és a jelentkezésük időrendjében tudjuk fogadni, a részvételnél előnyt élveznek az SE 1. és 2. számú Gyermekklinikán kezelt gyermekek közvetlen pedagógusai.

Kedves Pedagógusok! Kedves Intézményvezetők!

A diabéteszes gyermekek ellátásához szükséges minden információval a gyermek szülei rendelkeznek, kérdezzék, konzultáljanak minél többet velük és magával a gyermekkel is. A Tőlük kapott információk birtokában el fogják tudni látni a gondjaikra bízott diabéteszes gyermeket.

Képzésünk nem a szülőkkel való konzultáció helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére, szakemberek általi megerősítésére és az így megszerzett ismeretek rendszerezésére, elmélyítésére szolgál.

Az ismeretek nyújtásával szeretnénk eloszlatni néhány, a gyermekkori diabétesszel kapcsolatos tévhitet, alaptalan félelmet és bizonyos jártasságok megszerzéséhez, mint például a vércukormérés segítséget nyújtani.

Képzésünk a diabéteszes gyermek óvodai csoportja, iskolai osztályának tartott foglalkozással válik teljessé, ezért kérjük, hogy vegyétek igénybe az ingyenes pedagógusképzés mellett a Szurikáta Foglalkozást nem csak frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekek esetén is.

Az Ákombákom Óvodában tartott foglalkozásról itt olvashatjátok el az óvodapedagógusok véleményét: Ákombákom

A Szurikáta Foglalkozás felkészült és nagyon lelkes orvostanhallgatók tartják, a foglalkozás részletes bemutatását itt olvashatják el: Szurikáta diabFoglalkozás

Osszátok meg a hírt, hogy minden érintetthez eljusson a diabTanoda  “Biratkozást segítő” szemeszterének híre.

Kapcsolat:

• e-mail: diabTanoda@gmail.com
  • Tel: 06 30 606 34 05

Kocsisné Gál Csilla, az alapítvány vezetője

—————————————————————————

TÁMOGATSD TE IS a diabTanodát!

pedagógusok felkészítése diabéteszes gyermekek fogadására óvodában, iskolában

diabTanoda, pedagógusok felkészítése diabéteszes gyermekek fogadására óvodában, iskolában

Adományozás indításáért kattints ide, a  TÁMOGATOM szóra vagy az oldalsáv tetején lévő TÁMOGATOM gombra.(Mobiltelefonnal a cikk végén található TÁMOGATOM gombbal tudod indítani támogatásodat.)

Mindezt pár másodperc alatt,  most is meg tudod tenni egy, az OTP Bank pénzügyi hátterével működtetett (ADHAT.hu) biztonságos  adományozási felületen keresztül. Támogatásod biztosan a Szurikáta Alapítványhoz kerül!

• 1000 Ft adományodból 10 pedagógus számára tudjuk a vércukormérés elsajátításához szükséges tesztcsíkot biztosítani.

Támogatásodat köszönjük!

—————————————————————————-