A MI TÖRTÉNETEINK

Diabéteszes gyerekek, családok történeteit olvashatjátok itt. Fogadjátok olyan nagy szeretettel, mint ahogy azok a szülők tollából megszülettek. Átgondoltan, sok-sok apróságot, ötletet, érzést megfogalmazva, hogy mindezek mások számára is kapaszkodót, segítséget nyújtsanak.

Nincs két egyforma család, de van sok-sok közös érintkezési pont, közös probléma, amikhez erőt, új szempontot, segítséget adhatnak az alábbi történetek.

Írjátok meg Ti is a saját történeteteket és küldjétek el a szurikataalapitvany@gmail.com-ra, hogy megjelenhessenek itt a honlapon.

418744_255278761218350_762827404_nAMIKOR AZ ÍRÁS, A MAGUNKBÓL VALÓ KIÍRÁS SEGÍT…

Mit érzünk, hogyan éljük meg a diabéteszes mindennapokat?
Ki, mi segít a diabétesz feldolgozásában?
Mit gondol a testvér és mit gondol maga az érintett, Zsombor minderről?

Ismerkedjetek meg a Tóth család történetével Zsanett, az anyuka érzéseit, gondolatait őszintén elénk táró blogján keresztül. Tóth Zsombor történetét ide kattintva olvashatjátok el.

Apa, Anya és Anna

ANNA TÖRTÉNETE

Anna, Timi és Krisztián egy család, egy diabéteszes kislányt nevelő család. Azt mondják magukról, ők csak átlagos emberek, pedig egyáltalán nem. Olyan szépen, olyan egyszerűen és természetesen kezelik Anna diabéteszét, hogy ezért ez Anna számára is könnyen elfogadhatóvá tudott válni. Megragadnak minden alkalmat, hogy kislányuk és ők maguk is családként részt vegyenek a diabétesszel kapcsolatos minél több rendezvényen, hogy Anna sok hozzá hasonló gyerekkel találkozhasson.

Anna története

ANYA-LÁNYA DIABPÁROSA
Zsuzsi és Fruzsi története

Diabéteszesen gyermeket vállalni vagy diabéteszes gyermek anyukájának lenni, egyik sem könnyű feladat.
Pedig vannak közöttünk olyanok, akik mindkét életfeladattal megbirkóztak és birkóznak nap mint nap, mint a következő történetünk főhőse, Zsuzsa.

Anyák Napján az ő történetével köszöntjük az édesanyákat, közülük is különösen azokat, akik az élettől egy “kicsit” több feladatot kaptak a diabétesz miatt.

Ha Te is diabos anyuka vagy és gyermeked/gyermekeid diabosak, írd meg nekünk! Történetért katt az alábbi linkre:

Anya – lánya diabpárosa – Zsuzsi és Fruzsi története

Márk, Milen és Martin

MARTIN, MÁRK, MILEN ÉS A CSALÁD EREJE

Három kisfiú, akik nemcsak testvérek, de a legjobb barátok is. Közülük Martin, a legnagyobb diabéteszes.
Történetük megmutatja, hogy milyen fontos az összetartó, szerető család, mert ennek segítségével képes az ember bármit túlélni, és nemcsak túlélni, de még megújulni is. Van, lehetséges kiegyensúlyozott és boldog családi élet a diabétesszel együtt is.

Hogy milyen lelki erővel viselte Martin 5,5 évesen a diabot? Hogyan adott ő erőt a szüleinek?
Milyen örömöt és megújulást jelentett a család számára a két nagyobb fiú mellé érkező kistestvér? Válaszokért katt ide.

MÁTÉ TÖRTÉNETE

szenzoros tesókMáté 8 éves, imádja a képregényeket, a Star Wars legót, a focistákat. Nagy bicajos és nagyon vagányul tud farolni, ezt bárki tanúsítja, aki látta már őt.
Máté egy lehetne a kisiskolás fiúk közül, de nem az, mert szinte mindent tud a hypóról, az inzulinpumpáról, a szöveticukor-szenzorról, pedig nem is ő diabos, hanem a kishúga.
Hogyan él, mit gondol egy kisfiú, aki “együtt él” testvére diabéteszével?
Megtudhatjátok, ha elolvassátok Máté történetét.

Máté története – Én és a testvérem

Levi és anya

VAN EGY HELY,

– ahol mindig süt a nap,